Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG - Beatrice Jakobsson. 23 år. Gotland/Stockholm. Kameran i ena handen och vännerna i andra. Hemma hos mig hittar ni nästan alltid marmorinredning eller stora koppar med te, något jag älskar. Något jag inte gillar är min tomma plånbok eller när inspirationen ligger på botten. Bosatt på Gotland men är ofta i Stockholm hos min pojkvän Niclas. Tvåtusentretton var det min att ta studenten efter tre underbara år på medieprogrammet. Just nu pluggar jag på en folkhögskola, fotolinjen som består av ett år. I bloggen får ni följa med på äventyr i min vardagen och även målet till fotograf. Som person är jag omtänksam, snäll och väldigt positiv i (nästan) alla situationer.

SEX BRA SAKER ATT TÄNKA PÅ - FOTOTIPS

 
 
JOBBA MED LJUSET
Vet du att fotografi betyder "måla med ljus"? Ljuset är en av dom viktigaste delarna för att få bra bilder, du som fotograferar bestämmer själv hur mycket ljus du vill ha i dina bilder men ta vara på ljuset, experimentera, gå runt ditt motiv och se hur ljuset faller. Vrid och vänd på ditt motiv eller förflytta dig själv i sidled och höjdled. Ljuset har olika karaktär olika tider på dygnet. Våga experimentera med ljuset på olika sätt för att hitta din stil.
 
TÄNK PÅ BAKGRUNDEN
När du fotograferar ska du tänka på din bakgrund ovasett vad du fotograferar. Går det att flytta något som är störande så bör du göra det, går det inte att flytta prova en annan vinkel eller plats för en bättre bild. Blir det alldeles för mycket "störande saker" i bakgrunden är det lätt att man fokuserar på bakgrunden och inte motivet. Motivet är det som man vill att andra ska titta på, så en ren bakgrund är bäst!
 
 
 
 
ÄNDRA VINKLARNA
Olika vinklar är något som kan förändra mycket i dina bilder. När man ska fotografera blir det oftast att man har kameran i samma höjd och vinkel. Men att röra båda kameran och kroppen i olika vinklar och höjder gör verkligen skillnad på bilder. Prova bara små steg och vinklar för att se skillnaden, motivet behöver inte vara placerat i mitten av bilden prova istället med att placera motivet i ett hörn. Det finns inger rätt eller fel, bara möjligheter att utforska!
 
LUFT I BILDER ÄR VIKTIGT
Superviktigt att ha luft i bilderna, alltså att tänka på området runt ditt motiv. Att fotografera väldigt nära och knappt har luft kan ge känslan att motivet är väldigt in packad i en box. Använd hellre för mycket luft och välj sen att beskära. När jag fotograferar t.ex. människor väljer jag att ha väldigt mycket luft över huvudet för att sen beskära ner om det blir för mycket luft. Det kan vara bra att ge motivet lite område ifrån bildernas kant.
 
 
 
 
 
 
FÄRGER ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ
Tänker mer och mer på färger i bilder, att fotografera något som har samma bakgrund som motivet kan vara snyggt men det kan också smälta ihop väldigt mycket då ögonen knappt stannar upp för att titta på bilden. Att använda starka färger mot en vit bakgrund eller tvärtom kan göra att man stannar upp och tittar närmare på bilden. Att kombinera färgerna kan vara svårt men det bästa är att testa och se själv vart dina ögon stannar mest.
 
FÅNGA EN RÖRELSE
Om man vill ha mer aktivitet i sina bilder så är det perfekt att prova att fånga en rörelse. Att använda sig av rörelser gör att bilder blir mer spännande och bilden blir automatiskt mer intressant. Det kan vara en oskarp rörelse eller en väldigt skarp rörelse. Alltid värt att testa rörelse för mer intresanta bilder.
 
BILDERNA SOM ÄR PÅ VÄNSTER SIDA ÄR FOTOGRAFERAD AV LISA HÖÖK.
BILDERNA SOM ÄR PÅ HÖGER SIDA ÄR FOTOGRAFERAD AV MIG.
 
(Detta är ett inlägg jag och Lisa gjort tillsammans)
 
 

Kommentarer

LÄS INNAN DU KOMMENTERAR!

-Alla bilder här på bloggen är mina egna (om inget annat anges)
-Info om mig och min utrustning hittar du i menyn, samt min mail.

-Alla svarskommentarer raderas, speciellt "tack" eller likande.
-Kommentarer om reklam och frågestund, raderas direkt.

Trackback


- Modell & Porträtt - Barn & Familj
- Självporträtt - Stadsmiljö
- Mat & Dryck - Stilleben

- Beatrice Jakobsson - Bland mina saker
- Dagar & Vardagen - Resor & Äventyr
- Fotoalbum - Recept