Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf - Beatrice Jakobsson - Fotograf -

FEM UPPGIFTER AVKLARAD PÅ FOTOSKOLAN STHLM

Sex veckor har passerat på utbildningen sen sist och vi har hunnit med fem olika uppgifter under tiden. Tänkte att jag ska dela med mig av några uppgifter som vi lyckas klara av under dom senaste veckorna. Nu ska ni få hänga med vad som hänt på Fotoskolan STHLM under veckorna!
 
Vi har ställt ut en uppgift som vi hade tillsammans med Statsmissionen och en utställning som handlade om Barcelona. Kommer tyvärr inte gå in på dessa två utställningar eftersom dom är avklarade. Men ni kommer självklart få se resultatet snart, måste bara kolla med företagen så att bilderna är publicerade. Men bilderna kommer dyka upp i bloggen men inte i detta inlägg. Så den får ni vänta tills allt är grönt för andvänding av företaget. Håll ut lite mer.
 
Under två veckor hade vi en fotograf som heter Bengt på besök. Han vet hur man fotograferar en drink som vi också skulle få göra en uppgift på. Vi blev tilldelad en drink och därefter fick vi göra vad vi ville, men det skulle självklart se ut som den drinken vi fick. Trots att vi var ganska slitna från Barcelona så lyckades vi väldigt bra med uppgiften. Min drink jag skulle fotografera var Bloody Mary, blev en väldigt färgstark drink men snyggt!
 
 
 
 
Min tolkning av Bloody Mary
 
Olika ljusformare blev en uppgift som skulle göras. Vi skulle testa minst sex stycken olika ljusformare och beskriva i text hur reslutatet blev samt fördelar/nackdelar. Uppgiften skulle redovisas för våran huvudlärare Mats, en bra uppgift där man måste tänka på vad ljuset gör för egenskaper och vad som händer. Perfekt pdf för att ha för sig själv senare i framtiden. Extremt lärorikt att veta vad alla ljusformare gör och faktiskt fokusera på ljuskällan.
 
Företagsporträtt samt härma en ljusättning på en flaska var en uppgift. Sara som är extremt duktig och ärlig fotograf kom på besök. Vi fick två uppgifter som skulle redovisas som också handlade om ljus. Uppgiften skulle lämnas in utan bildbehandling så vi skulle jobba med att bilden så den inte skulle behövas bildbehandla. Att lämna in råfiler var väldigt bra för att se hur långt man kunde gå utan att bildbehandla.
 
 
 
Företagsporträttet och ljusättning på en flaska
 
En uppgift på engelska blev nästa projekt i utbildningen. Vi hade Per på besök där vi skulle fotografera ett porträtt på en okänd person som var över 50 år, tillsammans med porträttet skulle vi fotografera ett stilleben som passade in. Porträttet blev väldigt bra men mitt stilleben blev inte lika bra.
 
Den här veckan har vi haft besök av BadLand på besök som gav oss en uppgift. Vi skulle leverera fem bilder eller en film som skulle vara en reklam för en bil. Vi skulle inte fotografera en perfekt bil utan vi skulle göra något annorlunda som sällan syns i reklam världen. Bilen skulle vara reklam men bara för det betyder det inte att man ska fotografera en snygg bil i en vacker miljö. Här blev vi indelade i grupper för att utföra uppgiften och jag älskar våra bilder. Att kunna jobba tillsammans med Tina var väldigt tacksamt då vi båda kom bra överrens och hade en bra idé bakom reklamen.
 
 
 
 
 
 
Fotograf för dessa bilder är Beatrice Jakobsson & Tina Nedjerskog
MIN INSTAGRAM @beattriicee
 
 
RSS 2.0