Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG - Beatrice Jakobsson. 23 år. Gotland/Stockholm. Kameran i ena handen och vännerna i andra. Hemma hos mig hittar ni nästan alltid marmorinredning eller stora koppar med te, något jag älskar. Något jag inte gillar är min tomma plånbok eller när inspirationen ligger på botten. Bosatt på Gotland men är ofta i Stockholm hos min pojkvän Niclas. Tvåtusentretton var det min att ta studenten efter tre underbara år på medieprogrammet. Just nu pluggar jag på en folkhögskola, fotolinjen som består av ett år. I bloggen får ni följa med på äventyr i min vardagen och även målet till fotograf. Som person är jag omtänksam, snäll och väldigt positiv i (nästan) alla situationer. Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG -

MINA SISTA DAGAR PÅ PRAKTIKEN

Tredje dagen under min vecka tillsammans med Lisa blev det redigering och även fotografering för LCC, Löwengrips skönhetsmärke. Självklart fotograferade jag backstagebilder men hjälpte även Lisa med att fixa stilleben bilder för produkterna. En väldigt bra dag men lite annorlunda fotografering än mode.
 
 
 
 
Fjärde dagen blev det flera fotograferingar med personer från olika bloggar. Förutom att fotografera backstagebilder så fick jag även skicka iväg mina backstagebilder, samt redigera lite. Vi fotograferade Margaux, Felicia och även Jennifer under dagen. Älskar trapphuset som är med på sista bilden, så fint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Femte och sista dagen på min praktik hos Lisa startade vi tillsammans med att äta god frukost. Mums för frukosten, så gott. Några timmar på kontoret innan vi begav oss till Johanna för att fotografera lite inredning, outfitsbilder och även bilder på henne och Gustaf som ska användas till deras podd dom har tillsammans. Vi avslutade dagen med att fika och skicka iväg bilder. Veckan har verkligen varit bra och jag kommer ta med mig mycket av veckan, skulle vilja följa med på alla hennes plåtningar då dagarna blir fylld med energi. Kika in på hennes blogg, Lisa är grym!
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM  -- Canon EOS 7D + Canon EF-S 10-18 mm/4,5-5,6 IS STM
 
 
 

ANDRA DAGEN MED LISA HÖÖK

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Gårdagen var fullspäckad med roliga händelser tillsammans med Lisa. Morgonen började med att möta upp Petra för att fotografera några klädelsplagg till hennes blogg och därefter blev det en fotografering med Bianca som också behövde ha bilder till hennes blogg gällande samarbeten med kläder. 
 
Eftermiddagen bestod av att sitta med Lisa på hennes kontor och redigera bilder och äta lunch tillsammans. Perfekt ställe för att sitta och redigera bilder på, senare mot kvällen blev det gravidevent som Margaux hade ordnat och det var riktigt roligt att hänga med på eventet och fotografera. Älskar verkligen att hänga med Lisa under sina timmar på jobbet och människorna som hon fotograferar/har runt om kring sig är så fantastiska.
 
 

SEX BRA SAKER ATT TÄNKA PÅ - FOTOTIPS

 
 
JOBBA MED LJUSET
Vet du att fotografi betyder "måla med ljus"? Ljuset är en av dom viktigaste delarna för att få bra bilder, du som fotograferar bestämmer själv hur mycket ljus du vill ha i dina bilder men ta vara på ljuset, experimentera, gå runt ditt motiv och se hur ljuset faller. Vrid och vänd på ditt motiv eller förflytta dig själv i sidled och höjdled. Ljuset har olika karaktär olika tider på dygnet. Våga experimentera med ljuset på olika sätt för att hitta din stil.
 
TÄNK PÅ BAKGRUNDEN
När du fotograferar ska du tänka på din bakgrund ovasett vad du fotograferar. Går det att flytta något som är störande så bör du göra det, går det inte att flytta prova en annan vinkel eller plats för en bättre bild. Blir det alldeles för mycket "störande saker" i bakgrunden är det lätt att man fokuserar på bakgrunden och inte motivet. Motivet är det som man vill att andra ska titta på, så en ren bakgrund är bäst!
 
 
 
 
ÄNDRA VINKLARNA
Olika vinklar är något som kan förändra mycket i dina bilder. När man ska fotografera blir det oftast att man har kameran i samma höjd och vinkel. Men att röra båda kameran och kroppen i olika vinklar och höjder gör verkligen skillnad på bilder. Prova bara små steg och vinklar för att se skillnaden, motivet behöver inte vara placerat i mitten av bilden prova istället med att placera motivet i ett hörn. Det finns inger rätt eller fel, bara möjligheter att utforska!
 
LUFT I BILDER ÄR VIKTIGT
Superviktigt att ha luft i bilderna, alltså att tänka på området runt ditt motiv. Att fotografera väldigt nära och knappt har luft kan ge känslan att motivet är väldigt in packad i en box. Använd hellre för mycket luft och välj sen att beskära. När jag fotograferar t.ex. människor väljer jag att ha väldigt mycket luft över huvudet för att sen beskära ner om det blir för mycket luft. Det kan vara bra att ge motivet lite område ifrån bildernas kant.
 
 
 
 
 
 
FÄRGER ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ
Tänker mer och mer på färger i bilder, att fotografera något som har samma bakgrund som motivet kan vara snyggt men det kan också smälta ihop väldigt mycket då ögonen knappt stannar upp för att titta på bilden. Att använda starka färger mot en vit bakgrund eller tvärtom kan göra att man stannar upp och tittar närmare på bilden. Att kombinera färgerna kan vara svårt men det bästa är att testa och se själv vart dina ögon stannar mest.
 
FÅNGA EN RÖRELSE
Om man vill ha mer aktivitet i sina bilder så är det perfekt att prova att fånga en rörelse. Att använda sig av rörelser gör att bilder blir mer spännande och bilden blir automatiskt mer intressant. Det kan vara en oskarp rörelse eller en väldigt skarp rörelse. Alltid värt att testa rörelse för mer intresanta bilder.
 
BILDERNA SOM ÄR PÅ VÄNSTER SIDA ÄR FOTOGRAFERAD AV LISA HÖÖK.
BILDERNA SOM ÄR PÅ HÖGER SIDA ÄR FOTOGRAFERAD AV MIG.
 
(Detta är ett inlägg jag och Lisa gjort tillsammans)
 
 

MIN FÖRSTA DAG PÅ PRAKTIKPLATSEN

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Startade veckan med att äta frukost tillsammans med Lisa Höök och även planera mina kommande dagar med henne. Berättade i slutet av Januari att jag skulle ha praktik i Stockholm och det är Lisa som jag kommer få hänga med under veckan. Väldigt taggad inför veckans planer med henne.
 
Första dagen har bestått av att filma en video med Ida Warg och Viktor Frisk på ett väldigt häftigt ställe, ni får inte missa att kika in under veckan när den förmodligen kommer ut. Efter några timmar begav vi oss in mot stan för att äta lunch tillsammans och därefter hem till Ida för att fotografera några klädesplagg som förhoppningsvis kommer upp på hennes blogg i veckan. Avslutade dagen tillsammans med Lisa då det blev redigering i några timmar.
 
Dessa tre personer är verkligen fylld med energi och är helt fantastiska.
 

Intensiva veckor - Thron Ullberg

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Känns väldigt skönt att kunna andas ut efter två intensiva veckor med en skoluppgift som är färdig. Spenderat flera timmar i skolan än vad jag har gjort hemma och nu kan jag andas ut en dag innan jag sticker till Stockholm för min praktik hos Lisa. Känns väldigt skönt att fokusera på annat några dagar.
 
Men innan mina intensiva veckor började hade vi föreläsning i skolan om en grym fotograf som heter Thron Ullberg. Han fotograferar helst med sin analoga kamera och hans bilder blir ännu bättre när man vet historian bakom varje bild och tankarna. Blev så inspirerad av honom så valde att köpa en av hans böcker med hans autograf. Det är värt att söka på honom för att se hans bilder, men händelserna bokom varje bild gör väldigt mycket. Kom ihåg det!
 
 

WILMA OCH MILLIAM

 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Två bilder från gårdagens fotografering med min systers två barn, Milliam och Wilma. Inbjudan till deras gemensamma kalas saknade en bild och självklart ställer jag upp för att fotografera den bilden. Inte speciellt lätta att lyckas fotografera två busiga barn på samma bild, men vi lyckades efter många försök.
 
 

INSTAX MINI 8

 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Vet inte hur jag har kunnat missat att berätta om min Instax Mini 8 som jag köpte i November förra året. Började aldrig använda den förrän julafton då jag fick min film till kameran som jag önskat mig. Fotograferat väldigt mycket med kameran och jag är helt kär i kameran samt bilderna som kommer ut. Älskar att man även kan köpa söta accessoarer till kameran om man önskar det. Definitivt det bästa och enda köpte jag gjorde under Black Friday förra året!
 
Nu kan jag välja vad jag vill fotografera med, analogkamera, direktfilmskamera eller digitalkamera.
 
 

Sminkprodukter från Milani och fotografering!

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Shit, redan en ny månad och ännu ett arbete är färdigt inför redovisning imorgon. Denna vecka har det varit en snabb uppgift i skolan med temat gestaltande där jag valde att fotografera min syster bland annat. Gestaltande fotografering är faktsikt ganska roligt, men min start på inspiration var inte speciellt bra. Kanske visar upp min uppgift senare i bloggen men tänker inte lova något då jag inte är extremt nöjd med uppgiften. Kräver ganska mycket av mig själv.
 
Några av dessa produkter använde min syster under gårdagens fotografering, valde ut produkter som jag ville att hon skulle använda. Medan hon fixade sig passade jag på att ställa upp produkterna ganska snabbt för att fotografera. Är besatt av marmor och produkterna passade väldigt fint med marmor.
 
 


- Modell & Porträtt - Barn & Familj
- Självporträtt - Stadsmiljö
- Mat & Dryck - Stilleben

- Beatrice Jakobsson - Bland mina saker
- Dagar & Vardagen - Resor & Äventyr
- Fotoalbum - Recept