Dagens fråga - förlovning


Kommentarer

jag tycker att man ska ha varit tillsammans iaf i ett-två år för då har man gått igenom väldigt mycket och innan det tycker jag är för tidigt, men det beror ju på från person till person :)

några planer inför helgen? :)

hoppas du får en fin dag! :)

Svår fråga! :)



kolla gärna in min blogg för INSPIRATION!

Tycker inte att man ska förlova sig vid någon speciell ålder. Kanske inte innan man fyller 18, för det känns onödigt att slösa pengar på ett par ringar innan man ens genomgått hela puberteten och vet vart man vill här i livet.



Annars tycker jag att man ska förlova sig när den stora "jag är så himla kär så jag saknar honom/henne när han/hon är en meter bort"-vågen gått över och man fortfarande känner att man vill spendera resten av livet med den personen :)

Sv: Aa! :)

Lust att göra ett bloglovinbyte? :D

sv: Tack fina du. :)



Det där med förlovning är en knepig fråga, det beror så mycket på hur man är som personer. Man ska inte göra det bara för att, tycker att man verkligen ska känna efter och inte kasta sig in i det. Det finns så många som bryter upp förlovningar idag.

alltså.. tycker inte att det spelar någon roll hur gammal man är och det är bara sjukt att påstå att man skall ha varit tillsammans ett visst antal månader/år.

men dock har just förlovning gått över styr.

folk förlovar sig hit och dit, som att det är någon sorts status att vara förlovad...



jag menar, man förlovar egentligen sig för att man en dag skall gifta sig.

och oftast så gifter man sig inte när man är 14 år?



det finns gränser, men ändå inte.

svårt att förklara, men aja.

ålder betyder inget, men alla tycker ju det är fånigt när ett par på 14-16 år förlovar sig, det innebär ju faktiskt att man efter ett år tid ska gifta sig. Fast de finns ju dom som är förlovade resten av livet!

Men man ska vänta tills båda är mogna nog :)



sv : tack!:D

Man borde få bestämma själva, men jag tycker inte man ska vara för ung. Man måste ju ändå vara 120% säker på att detta är rätt. När man är ung så är man kanske inte det, och man ändrar sig hela tiden. Så inte för ung! Men det är ett eget val, haha, lite långt blev det!;)



sv: du är söt vännen! :)

allt bra? :)

Jag tycker inte det finns någon speciell ålder för att man ska kunna förlova sig! Det är inte likom åldern som står i vägen. Och man måste inte vara tsm vissa månader/år för att kunna förlova sig heller, det beror ju på hur man känner för varandra. Vad tycker du själv? :D

sv: haha ja! Har varit med när 13åringar förlovat sig, man blir ju irriterad för ingen i dagens samhälle är tillsammans från när man är 13 till när man blir vuxen!:O

tycker inte åldern spelar någon roll, men jag tycker det ska ha gått minst 1 år innan man gör ett sånt beslut, då man inte lär känna varandra helt på ett år bara :)

svar: jag håller med dig helt! :)

sv: fast när man är 12 år så är det ju inte så vanligt att man letar efter ett seriöst förhållande och gör man det så brukar dem inte hålla så länge heller :) men som jag sa innan, har man ett långvarigt förhållande i bagaget och känner sig säkra i relationen så spelar inte åldern nån roll :)

sv: De känns inte seriöst när man är så ung och förlovar sig ! Enligt mig gör man det för att förbereda sig inför giftemål, att man binder sig. Och vid så ung ålder fattar man ju verkligen inte ens vad det innebär! :)



tack!:)

sv: haha ja precis! :)

det är bra med mig :) vad gör du idag? :D

godmorgon, allt bra? :)

Sv: Tack så mycket! :)

Jag tycker man kan vänta allafall ett halv år eller lite mer förlova mej själv efter bara två månader så vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka om den frågan men tycker nog man kan vänta och lära känna varandra riktigt så de inte bara är några månaders kärlek och ålder man kan nog vänta tills man är över 18 så man vet vad man ger sig in på hihi

Sv: Lagt till dig nu, blev nummer 420! :D

sv: samma här :)

är du hemma idag eller? :)

sv: Nej 16 år och efter 4 månader tycker jag inte är okej. Alldeles för tidigt! Man har inte ens kommit ut i livet än, mycket händer i den åldern.

runt 18 tycker jag mer, det låter så oseriöst annars "/

sv: okej, härligt!

jo, det är bra :)

sv: det var en upplevelse må jag säga. :)

sv: okej samma här :D

läget?:)

Vad händer för kul idag? :)

Inte några jäkla tonårförlovningar, tkr bara det är löjligt, för oftast håller det max 2 år, ibland bara någon månad, har blivit en trend, men beror väl på!



puss

Jag tycker att man ska ha varit tillsammans i typ 5 år, innan man förlovar sig. Jag tycker det är okej att förlova sig då man är 18 år då man alltså är myndig :)

<3

jag tycker att man borde vara myndig först och främst.. och man borde väl ändå varit tillsammans över ett år. motivering är att man måste ha lite vana i livet (lekt av sig..) så att man har perspektiv, och man ska inte förlova sig för att man är nykär, man måste vänta och se om det är en djup kärlek! men samtidigt tycker jag att man borde förlova sig inom 5 år om det är seriöst :)

fast samtidigt bryr jag mig faktiskt inte! haha, alla för göra som dom själv vill :)



sv: det är bara bra, själv då? :)

Svår fråga. Detta är väl olika från person till person. Gör det när det känns rätt helt enkelt. Jag och min sambo var tillsammans i fyra år nästan innan vi förlovade oss.

Går ni i sådana tankar?

<3

tack :D

vad gör du nu? :)

gör du ? :)

jag tror att det beror på mest av man tycker själv :) det kanske inte är så smidigt om man är väldigt ung eftersom man inte fått någon bra självinsikt eller färdig mentalålder och erfaranheter ännu, men alla får göra som dom vill, tycker jag :)

ahha okej :)

Nyss vart o tränat :)

VAR MED OCH DELTA, IDAG KAN DU VARA MED OCH BLI "DAGENS BLOGGARE" PÅ MIN BLOGG! VÄLKOMMEN IN OCH DELTA,TÄVLINGEN AVSLUTAS 20:00 IKVÄLL.

Absolut :D

sv: jag har haft lunginflammation :)

dudå? :D

sv: guud vad skönt!! :D

vad gör du nudå? :)

sv: okej nice! :) jag kollar lite på tv och pluggar:)

händer ikväll? :D

hihi :)

Hejsan! Allt bra idag?

Ska fundera över den där frågan ett tag

visst är den nice :)

Tack så mycket :D

sitter i skolan och gör inget speciellt :)

<3

Tack <3



Har du nån favorit bland guldklänningarna i mitt senaste inlägg?



Kram

Ha en fin dag :D

SV: Tusen tack! :D



Jag tycker man kan göra det när man känner sig redo och varit ihop typ några år så man inte ångrar sig. Om ni vill förlova er så tycker jag absolut ni ska göra det om ni är redo, kramar!

sv: okej kom nyss hem:)

ska du förlova dig?:D

Jag tycker inte att man borde förlova sig innan man är 18 kanske till och med 20. Av den anledningen att det nästan aldrig håller ändå. Det kanske låter hårt och men så är det. Sen säger många att "vi är ett undantag" vi kommer vara tillsammans för alltid. Men så är det inte... Jag tycker att man ska ha varit tillsammans i några år innan man gifter sig...

kollar tv :P är allt bra?

Jag tycker det är väldigt mycket upp till var och en, sen är det väldigt olika hur folk ser på förlovning. För mig är det riktigt stort, vilket gör att jag inte tänker göra det hur som helst. Jag tror att det kommer dröja ett bra tag innan jag och Alexander förlovar oss trots att vi varit tsm i snart 2½ år och är 22 år i år. Har ni planer på att förlova er?

jag personligen tycker inte man bör vara så ung ,vet många som gjort det och sen gjort slut och då känns det inte seriöst och bara dumt.. men runt 18 år iaf:) du då? kram

Jag tycker inte att förlovning har någon ålder. Men för att JAG ska kunna förlova mig, så vill jag veta vem jag vill vara med och veta att jag älskar honom och att han älskar mig.



På hur länge man har varit ett par.. är väldigt individuellt. Jag tänkte förlova mig när jag och pojkvännen var tillsammans förra gången, när vi hade varit tillsammans i 3 månader. Dock var det bra att det inte hände, men vad jag försöker säga är att det spelar ingen roll hur länge man varit tillsammans, bara man trivs med varandra och båda vill! :)

Egentligen så tycker jag att de inte riktigt är åldern heller. Man ska vara säker på vad man vill, att man älskar varandra och ha ett seriöst förhållande. Jag tar dock inte 14-15års fölovningar riktigt på allvar. Men skulle gärna vilja bli 'motbevisad' om jag säger så! :D



enligt mig finns ingen tid heller för hur länge man varit tillsammans..men jag och min pojkvän har varit tillsammans i 4 år i oktober, vi kan tänka oss att förlova oss! :) 17 och 19 år..

Tycker nog att man ska ha varit ett par i några år! :)

Det är en väldigt individuell fråga.

Jag tror att man gör det om paret känner att det känns rätt. Min personliga åsikt är att man bör kanske vänta lite mer än en vecka.



Åldern spelar egentligen inte heller någon större roll. Men från 12-18 år så ändras man väldigt mycket. Nya skolor, intressen, jobb och man utvecklas som personer också. Då kan det vara svårt att hålla ett förhållande i liv. Jag säger inte att det är så för alla. Men för många.



Alla är vi individuella och allting skulle vara tråkigt om vi alla tog samma beslut gör det som känns rätt. Vissa förlovar sig efter en dag andra efter 25år.

Hej Syrran,



Det finns inge åldersgräns när man kan förlova sig.

Det som är huvudsaken är att man inte bara gör det.

Förr i tiden så var det så att man skulle gifta sig med den personen om man folovade sig. Som jag har märkt så gör man inte så i dagsläget. Jag tycker att man ska förlova sig när man känner att man kommer ha en framtid med den personen. Förlovningen är en symbol för kärlek. Men man blir inte kärare om man förlovar sig.



Jag hoppas du försåt min förklaring.



Puss och Kram från syster Geka

När man känner sig redo. Åldern spelar väl ingen roll, men man borde ju varit tillsammans ett tag i alla fall.

Förlovning är ju ett löfte om att man en dag ska gifta sig med varann. Tror inte 14-15 åringar förstår innebörden riktigt, man är för ung då. Tycker man borde vänta tills man är i alla fall 17-18 och fått i alla fall liiiite mer perspektiv på livet.



Men alla får väl göra vad de känner för liksom..

för mig spelar det inte så stor roll, men när man ser ungdomar typ 14-16 känns de lite för mycket.. Typ 17-18. man måste vara medveten om löftena man ger varandra, då förlovning är en inbjudan till giftemål. Har man tänkt igenom saken väl och känner sig trygga med varandra kan man gott förlova sig. :)

Jag tycker bara man ska följa sina känslor, men man ska bäst låta bli att gifta sig om man blivit ofrivilligt gradvid, om man vill lösa sina ekonomiska kriser o.s.v. utan det ska vara frivilligt.

Det är självklart helt individuellt.



Men jag är lite gammalmodig av mig och skulle själv aldrig förlova mig om jag inte tänkte gifta mig inom 1-2 år. Jag och min pojkvän har snart varit tillsammans i 3 och ett halv år, och jag fyller arton i sommar(han är fyra år äldre). Men att förlova sig borde vara någonting man gör när man helt och hållet har flyttat hemifrån och bor tillsammans och har bestämt sig för att på riktigt bilda ett liv tillsammans.



Tycker jag, iallafall.



- och tack så mycket för kommentaren på min blogg!

undra om man kanske ska ta och göra lite te.. :) Det hade varit gott. :)

Jag tycker man ska förlova sig när man vet att man ska gifta sig. För inom ett år ska man har gift sig om man förlova sig! Och gifta sig gör man när man känner sig redo för familj... Alltså bör man vara mellan 25-30 för då har man oftast fast jobb och och hunnit skaffa sig en karriär :)

Jag tycker att man ska förlova sig när man nästan är klar med plugget och är helt säker på att man älskar personen, men man borde ändå prova att bara vara ihop i ett år för att testa alla olika känslor den andra har och så man lixom vet exakt vem man ska spendera en stor del av sitt liv med. En viktig grej är också att ha gjort allting man alltid velat göra innan man lägger sig inom gränser. för mig är förlova och giftemål något jätte stort och allvarligt och man kan int alltid göra det man alltid velat göra om man inte är ensam, dvs utan en man eller fästman o så!























Follow my on Bloglovin







Trackback