FEM ENKLA TIPS TILL NYBÖRJARE.

När jag började fotografera för flera år sedan önskade jag att någon hade hjälpt mig med tips eftersom jag var nybörjare. Här kommer fem enkla tips som jag rekommenderar till er som är nybörjare och vill börja fotografera. Det finns väldigt många bra tips som man kan tänka på men detta är mina absolut bästa tips till alla nybörjare som står med kameran i handen och inte vet hur man börja hela resan till att bli bättre.
 
 
 
Bilder från April 2015
 
 
 
Lär dig kameran/läs manualen - Tänkt att kameran är din bästa vän, du måste veta allt om den. Hur man använder olika inställningar och även hur man ställer in olika funktioner. Läs manualen först då du slipper du alla frågor och funderingar. Läste hela manualen när jag köpte min första systemkamera och jag ångrar mig verkligen inte. Fick väldigt mycket hjälp och svar på mina funderingar efter jag läst hela manualen.
 
En dyrare kamera gör dig inte till bättre fotograf - Varför köpa den nyaste/dyraste kameran när du kan lägga pengar på tillbehör som gör din kamera/bilder bättre. Filter, stativ, minneskort, objektiv, refelxskärm och andra saker hjälper dig och inte bara kameran.
 
 
 
 
 
 
Bra redigeringsprogam - Ett bra redigeringsprogram är ett extra plus för att göra bilderna ännu bättre. Bilden kanske ser jättebra ut på kameraskärmen men när du drar in den på datorn är det helt fel färger. Om du har ett bra redigeringsprogram så kommer du inte bli besviken och kan fixa till bilden väldigt enkelt och snabbt. Använder mig av photoshop och det är värt pengarna om du tänker fortsätta fotografera.
 
Ha med dig kameran överallt och öva hela tiden - Vet att jag själv blir ganska sur om man glömmer kameran hemma och missar att foto något speciellt eller vackert man ser. Att öva är det absolut viktigaste, man kan aldrig förvänta sig att första bilden blir perfekt. När jag fick min kamera fotograferade jag precis allt jag kunde hitta. Man måste prova olika vinklar och öva för att bli bättre. Öva hela tiden, öva i flera dagar, veckor eller månader.
 
Försök att fotografera manuellt - När du har övat eller testat din kamera är det alltid bra att börja fotografera i manuellt. Det är kanske inte enkelt i början men det är alltid bra att få ställa in alla inställningar själv. Du får bilden som du vill och du lär dig att fotografera på ett helt annat sätt än att kameran ska ställa in allt åt dig. Visst är det skönt ett kameran kan göra allt åt dig, men vid manuellt läge blir du inte besviken.
 
Tänker dela med mig av flera tips om hur du kan fotografera och hanterar kameran men jag kommer ta det från början till slut.

 
 

Kommentarer

bra tips! :)

Åh håller verkligen med, det är bara att fota fota fota så blir man bättre!

Man lär ju sig lite av sig själv efterhand också :) Bra tips till de som behöver!

Åh så bra tips! Ska önska mig en kamera i födelsedagspresent, vilken rekommenderar du?

Svar: Om du inte skulle vilja önska dig en dyr kamera skulle jag säga Canon 600D. Eftersom den har en skärm du kan vrida på och är ganska enkel att förstå sig på. Skulle köpa den och sen hellre lägga pengar på objektiv som gör ganska stor skillnad! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Vilka bra tips :-D

Riktigt bra tips. Att fota manuellt är enligt mig det bästa tipset för att få bra bilder som nybörjare! :D

Riktigt bra tips!

Vilka bra tips :)
Kram Hanna!

Jättebra tips! Håller med om "dyr kamera betyder inte bättre fotograf" - man kan ha en dålig kamera på mobilen och ändå ta fantastiska bilder. Så länge man har känslan för det så går det!

Svar: Du har så rätt i det du säger!
Beatrice Jakobsson - Fotografi

åh vilka bra tips! :D

Sv: Tack så jättemycket hihi :)

Superbra tips :)

Vad bra tips!! Ska börja med manuellt nu :D

jättebra tips :)

Jättebra tips!

Vilka supertips :) Har en kamera som jag verkligen måste använda mer! Och nu får jag ta till mig detta :D

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra! :D
Beatrice Jakobsson - Fotografi

bra tips!

sv: Älskar Visby :D och tack så mycket!

Jättebra tips. Ser fram emot att läsa fler.

jätte fina bilder :D

Så bra tips!

Såå bra tips, ska försöka komma ihåg dom! :)

Åhh, tusen tack! Behövde detta :D

Svar: ÅÅå, vad kul att höra!
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Första och sista tipsen är verkligen viktiga. Hade jag vetat hur de manuella lägen fungerade när jag började så tror jag att mina bilder hade varit hundra gånger finare och bättre :D

Svar: Håller verkligen med dig, hade tyckt samma sak med mina bilder! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

bra tips :D

sv: åh tack :D
kram♥

Jättebra inlägg, lärorikt :)

Svar: Vad kul att höra Amanda, det värmer! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

ÅHH tack så sjukt mycket för tipsen♡♡Ska verkligen ta åt mig!

Men nu känner jag mig väldigt efterbliven, vad är manuellt? Alltså vad menas med det? <3
TACK för svar♡

Svar: Varsågod, roligt att du gillar dom. Manuellt är ett läge på kameran som man kan ändra. Det står ett stor M där du ställer in allt själv. Kommer fixa ett inlägg om det också! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Åh vad kul med guide till hur man blir bättre. Smarta tips!! :)

Vilka bra tips ! verkligen tacksam över dessa :D

bra tips!:D

Härliga tips!

Bra tips :)

Det var en hel del goda tips där!

Så bra inlägg! Ser fram emot flera :D

bra med tips för de som börjat fota =)

Så bra punkter med tips!! :) Jag borde verkligen läsa igenom min manual.. Jag är inte jätte expert på min kamera och det skulle vara roligt att kunna "skräddarsy" sina bilder mer. KRAM

Svar: Vad kul! Manualen ger en ganska bra fakta som man borde veta!
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Tack för tipsen! Min kamera blev stulen för många år sedan så nu kör jag bara med mobilen :( Har haft tankar på att köpa en ny men ekonomin har satt stopp fram till nu, har du något bra tips på en kamera som inte är alltför dyr?:)

Svar: Varsågod! Gud vad tråkigt att höra, kan folk inte bara köpa sitt eget istället för att sno. Jag skulle säga Canon 600D (kostar runt 4000-5000 kanske) Har en vridbar skärm om man vill filma eller fota sig själv. Enkel att lära sig, sen när du väl vill utveckla den kan man alltid köpa bättre objektiv som gör stor skillnad i bilder! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Vilka supertips! :)
Jag är sugen på en ny kamera och ska gå tillbaka till dina tips när den är inhandlad :D
Heja heja!

Svar: Åå vad kul! Tycker jag verkligen du ska göra, flera tips kommer! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Åh tack älskar att läsa tips! tycker det är så tråkigt när vissa inte kan dela med sig av tips och trix :( Jag ska ta åt mig utav detta :)

Svar: ÅÅ vad kul att du gör det. Jag gör också det och håller med dig om att det är sjukt tråkigt. Kommer dela med mig av mer så häng kvar på bloggen så ska du få veta mer! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Jättekul med lite tips, har du en liknande lista för vad man ska tänka på när man köper sin första "riktiga" kamera? Är så sugen på att lära mig fota men det blir mest med mobilen.

Svar: Vad kul att du gillar tipsen. Jag tycker Canon är bäst och någon lista på vad för kamera man ska köpa har jag inte riktigt, men jag skulle kunna ge tips om du vill? :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

riktigt bra tips! :)

Bra inlägg!!

Bra tips :D just börjat fota igen, var jätteduktig förut men nu har allt farit iväg och ny kamera så bara att lära om sig =)

Svar: ÅÅ, vad spännande och roligt det låter. Du lär dig lätt om du har fotograferat tidigare! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Ååå vilka bra tips! Precis vad jag behöver ju :D Ska jag vara helt ärlig har jag aldrig ens tänkt på manualen, men den ska jag nog ta fram nu och läsa lite i haha ;)

Svar: Åå, vad kul att höra! Manualen är riktigt bra för att förstå sig på kameran, hoppa den hjälper dig lite! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

jättefin blogg! :)

jättefin blogg! :)

Photoshop är sååå bra!

Så bra inlägg! Alltså fota MER OCH MER OCH MER är typ mitt tips till mig själv och det jag försöker tänka på hela tiden, då borde jag till slut lära mig lite haha.

Svar: Vad kul att höra att du gillar det! Det är klart du bör lära dig, det gäller bara att fotografera och testa nya saker och därefter lär man sig mycket! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Superbra tips! Nu har jag haft min kamera så länge att jag känner att jag börjat växa ur den lite, är supersugen på en fullformat men tycker samtidigt att det är ett litet läskigt steg. Känner mig fortfarande som värsta nybörjaren :)

Svar: Vad kul att du gillar tipsen. Fast dom är inte speciellt svåra att lära sig, jag lär mig alltid nya saker med min kamera och den är en Canon 7D. Om man har chansen att köpa en kamera som är fullformat tycker jag man borde göra det. Den kommer inte växa ur lika lätt! :) Tycker du är sjukt duktig på att ta bilder och du har ögon för bilder.
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Så himla bra inlägg! Kan inte du göra ett om redigering också? :)

Svar: Tack så mycket, absolut det skulle jag kunna göra. Är det något speciellt du hade tänkt? :) Är inte super duktig på sånt men kan alltid försöka! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Kul me tips :)

Tack för tipsen, är där själv och håller på att lära mig. Måste också säga att dina bilder i bloggen är otroligt fina!

Svar: ÅÅ, vad kul. Då kommer du uppskatta de kommande tipsen och tack så mycket!!
Beatrice Jakobsson - Fotografi

Bra tips! Jag har en canon eos 1000D och jag vill utvecklas som fotograf. Just nu har jag bara orginalobjektivet. Tycker du att jag ska lägga pengar på objektiv/filter till den kameran eller bör jag köpa en ny? :)

Svar: Om du verkligen vill utvecklas och fortsätta med detta ett bra tag kan du nog köpa en kamera. Ingen som är super dyr, men en eller två modeller nyare räcker! :) Om du inte väljer att köpa en ny kamera kan du alltid köpa nya objektiv och filter och när du väl köper ny kamera så säljer du bara kamerahuset och behåller allt annat! :)
Beatrice Jakobsson - Fotografi























Follow my on Bloglovin







Trackback